söndag 24 augusti 2014

Söndags middag

Idag blev det marinerat kött från eko.gårdsbutiken i Lindome till de vuxna, och till barnet blev det hamburgekött. 
De S må potatisarna hittade vi i trädgårdslandet när vi vände jorden. 

Grillad vitlök är mums!
Lägg en halverad vitlök i folie med smör och lite flingsalt. Lägg på grillen. 
När den är färdig så är den mjuk och inte stark alls. 
Championer som fanns i kylen grillades också. 
Och sås, idag Jensens Favoritsås. Fast inte till Lillis, han fick istället Heinz eko.ketchup.  


Anledningen till att vi använder så mycket eko är egentligen flera: 
- ekologiskt innehåller mycket mer näring, speciellt frukt och grönt!
- odlas utan gifter
- eko.kött, ägg mm, såklart för en bättre djurhållning 
- men framförallt så innehåller det mindre tillsatser som kan vara från vete i grunden, färre E-produkter och med mindre innehållsförteckning är det lättare att hålla koll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar