lördag 23 augusti 2014

Lördag - Lunch och middag

Lunchen idag blev rätt och slätt grillkorv eftersom vi fick ett infall att gå till skogen på eftermiddagen. 

Till middag åt vi wokad kyckling. 
(Det finns ibland ekologisk kyckling att köpa på butik Tuvan för er som bor i Kungsbacka.)
Lillis hjälper ofta till i köket, och idag skar han gullök, vitlök, championer och ingefära. Detta blandade vi i kycklingwoken (kycklingen steks i högvärme i olja). 
Kryddor: curry, paprika, cayennepeppar, chili, salt och peppar. 
Sen fick det gotta sig och koka ihop i ca 2 dl vatten. Undertiden blandade vi till en redning av ett par tsk potatismjöl och vatten som sen hälldes i woken. 
Klart. 


Till detta lite ris (jag äter minimalt med ris, mannen lite mer, men Lillis mest, bilden är på P:S tallrik).
Eftersom jag nyligen lärt mig att ris innehåller ganska höga halter arsenik så har jag lärt mig att skölja ut riset enligt följande:
Skölj riset under rinnande vatten en stund. Koka i mycket vatten (som med pasta). Häll av vattnet. Spola riset igen. Höll tillbaka i kastrullen, lite nytt vatten. Sätt tillbaka på plattan, värm upp igen. Häll ut vattnet. Spola lätt. 
Så ska det minimera arseniknivån. 
Jag upptäckte att det behövs lite mer salt efteråt. 




Och broccoli. 
Färsk broccoli delas i buketter och kokas i lättsaltat vatten 8 min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar