torsdag 28 augusti 2014

Här är listan...

Listan på produkter som vi undviker eller helt ratar att ge Lillis:

Eftersom: 
Konserver - ger ifrån sig farliga gifter
http://mabra.com/halsofara-pa-burk-farlig-kemikalie-i-konserver/
Färgämnen - gör barn hyperaktiva, ev är de ämnen som används i godis t.o.m mer hyperskapande än socker. 
Glutamat - är mycket ohälsosamt för alla. http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/tillsatser/msgveta.htm
Aspartan - syntetiskt sötningsmedel
Karragenan - bör inte ges till redan hyperaktiva barn. De gräädsirterna som har en fetthalt på under 38% innehåller karragenan. Detta ämne ska visst hjälpa oss vispa grädden. Den 40% vispgrädden innehåller grädde rätt och slätt. 
Maltodextrin - blir till druvsocker i magen med en gång. Sockerchocks varning! Och beroendeframkallande (dvs du kommer vilja ha mer sött). 
Glukossirap, brödsirap, druvsocker - kan komma från vete.
Jästextrakt, kryddextrakt - är glutamat i annan kostym.
Solrosolja, majsolja - fleromättat fett.
Vetestärkelse - går inte även fast Livsmedelsverket säger att glutenintoleranta tål 20ppm och därför tillåter den halten i göutenfria produkter här i Sverige. Vetestärkelse ligger strax under den halten och får därför finnas i glutenfria produkter :-(. Men det är bättre i andra länder där glutenfritt betyder just glutenfritt!
Havre - inte vete, men eftersom havre och vete odlas så nära varandra i Sverige så finns båda sädeslagen på åkrarna. Lillis blev jättedålig av havreknäckebröd förra året. 
Soya - innehåller vete


Mycket av detta får han i sig ändå, men inte i detta hemmet om det är möjligt att undvika. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar