måndag 18 augusti 2014

Glad!

Igår fick jag pratat med specialpedagogen på Lillis nya skola bl.a. om hans brokig bakgrund. Efter en stund frågar hon om hans kost, och jag berättade om specialkosten. Då visade det sig att hon hade mycket erfarenhet av kostomläggning för energibarn, och hade läst massor i ämnet. Hon höll med mig om allt och visste precis vilka svårigheter som inträffar om barnen får fel mat :-) 
Och det var superskönt att träffa och prata med någon irl som visste vad jag pratade om! För innan har jag som "bäst" hört "Jag har hört talas om detta". Men här var en som sett konsekvenserna av fel/rätt mat och visste vad som händer om det blir fel. 

Vi väntar just nu in ett intyg från Barnmottagningen. Vi hoppas att de vill skriva ett även fast Lillis inte kunnat utföra  glutentestet (som ändå oftast inte avslöjar läckande tarm). 

Har det senaste hört flera personer som gjort både laktos och glutentestet och fått veta att de inte är allergiska. Men testen avslöjar inte läckande tarm och följen av det som är det verkliga farliga, nämligen att mat går rakt ut ur tarmen och in i kroppen som i sin tur börjar kapsla in födan eftersom den inte ska vara där. Följden av det är att man får små eller mycket stora problem i kroppen. På Lillis innebär det att det framförallt blir för trångt i blodtillförsels till hjärnan. 
Hos andra kan problem uppstå i andra kroppsdelar. Därför är det en bra ide att testa glutenfritt minst 6 månader (så lång tid tar det för gluten att lämna kroppen) och se om det kan påverka ens egen kropp. 

1 kommentar:

  1. Härligt!! Och jag har börjat nu efter sommaren efter 1,5 år med konstanta infektioner och konstigheter. Tack vare dig och din information!

    SvaraRadera