Bläckfiskfileer
Pilgrimsmusslor
Räkor, stora
Sockerärtor
0,5 dl matolja
2 tsk potatismjöl
1 msk torrt vitt vin alt risvin
5-10 cm purjolök
3 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
Salt
1 tsk socker
Peppar
En halv buljongtärning (0,5 msk pulver)
I kinesisk mat börjar man alltid att förbereda alla ingredienserna, sen går det snabbt att röra ihop allt.
Förberedelser:
Strö 1 tsk potatismjöl över musslorna. Ställ åt sidan.
Skär bläckfiskarna i 2 cm stora bitar. Koka upp dessa i 2 minuter i bara vatten. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Strimla purjon, ingefäran och vitlöken.
Hätta upp oljan i en panna. Lägg i purjolök, ingefära och vitlök. Stek på högvärme i någon minut.
Lägg i musslorna och stek ett par minuter till.
Tillsätt sockerärtor, räkor och bläckfisk. Krydda med vin, salt, socker, peppar och buljong. Häll över 0,5 dl vatten. Låt puttrar några minuter.
Blanda 1 tsk potatismjöl med 2 msk vatten, häll redningen i pannan. Rör runt.
Till detta brukar jag koka ris-, glas- eller alg-nudlar som jag häller i den färdiga blandningen så att nudlarna får lite smak.
Mycket gott!



Ser riktigt gott ut��
SvaraRadera