onsdag 19 november 2014

Hönsfärsbiffar

Ekologisk hönsfärs har dykt upp både på Ica maxi och Mathem! 
Vi gjorde hönsfärsbiffar på detta idag. 
Blanda till som vanlig pannbiffar eller köttbullar. 
Färs, ströbröd (jag mixar egen då och då från överblivet vetefritt bröd som sen får torka helt), lite valfri vätska (vatten, mjölk, kokosmjölk...), kryddor och ett ägg. 
Den blir väldigt lös så man får snarare klicka ut den i pannan istället för att forma biffar i handen. Efter en kort stund i stekpannan blir de fasta och fina. 
Till detta åt vi vår favorit - brysselkål! 
Kokar kålen 8 min i lätt saltat vatten, sen steker vi den några minuter. 






2 kommentarer:

  1. Ni har inte märkt någon reaktion mot kokosmjölken?
    Vet en som är allergisk mot gluten och laktos och hon tål inte kokosmjölken heller

    Kram, kram

    SvaraRadera
  2. Eddie som varken tål mjölk eller gluten tål inte heller kokosmjölk men beror väl på vad man har för allergi

    SvaraRadera