lördag 27 september 2014

Och så fortsatte dagen i köket



Till kaffet idag blev det en liten bit gott, sån njutning! Rekommenderas! Köpt på www.mathem.se

 
Mannen är lite förkyld så jag o Lillis fixade ingefära te till honom. En färsk bit riven ingefära i kokande vatten. Och lite eucalyptus honung i det. 

 
Dagens lunch blev spenatsoppa med korv och ägg, mums för hela familjen! 

Koka upp 9 dl vatten och två buljongtärningar (vi har Renée Voltaire istället = 2 msk)
Lägg i 400 g fryst hackad spenat. Låt dessa tina i vattnet. 
Rör ut 2 msk mjöl (vi tog Lailas gula) med 1dl vatten. Häll i redningen i soppan. 
Koka 3-5 min. 
Tillsätt salt, peppar och ev någon krydda som gräslök el timjan. 
Klart! 
Jag la sen i lite korv och ett kokt ägg i varje tallrik för en matigare måltid. 
Till detta fröknäcke. 


Sen märkte jag att mina rostade nötter nästan var slut, och gjorde denna som omväxling: 

Bytte ut paranötterna mot lite mer av de andra + pinjenötter. 
Ska testa detta imorgon, om inte Lillis ätit upp allt redan, han har provsmakat väldigt mycket nu ;-). Tror dock att vi kommer minimera honungen nästa gång, när man inte är van så känns detta ganska sött (och därav troligen Lillis återbesök i köket). 


På eftermiddagen skördade vi lite ute i trädgården, fick med oss tomater, gurka och vindruvor in, äpplena åt Lillis upp och bjöd hästarna på innan vi hann in. 


Vindruvor har vi massor av i år! Stora härliga superekologiska druvor i mängder! Imorgon gör vi frukostjuice på några av dem. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar