lördag 20 september 2014

Kycklingwok

Idag mår min mage inte så gott. Jag har slarvat med maten och får betala med att må dåligt både fysiskt och psykiskt. Slarvet består av socker. 
Nu blir det att återgå till balans igen. 

Idag äter vi kycklingwok. 
Strimla kycklinglårfiléer. Lägg i bunke och strö över lite potatismjöl, rör om. Låt stå. 
Vi wokade sen (Lillis fick välja ingredienser) ingefära, vitlök, gullök, championer och broccoli. Sen tig vi upp allt, hällde i ny olja och wokade kycklingen på snabb (hög) värme. Rör runt hela tiden.
Tillsatte sen grönsaksröran igen. Stek ihop och krydda med salt, peppar, chili, cayennepeppar, paprika eller vad man har/ vill ha.  
Om man vill kan man hälla i vatten eller kokosmjölk sen, men idag ville jag behålla kycklingens glans av potatismjölet. 
Glasnudlar eller risnudlar funkar för Lillis till. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar