Denna gången körde jag den extra länge i ugnen, sen vände jag på hela kakan och körde en stund till. Resultatet blev ett otroligt gott krispigt knäcke!
1 dl solroskärnor
1 dl Sesamfrön
0,5 dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
0,5 dl Kokosolja, gärna utan smak
2,5 dl Kokande vatten
0,5-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Koka upp vatten, häll i kokosolja och koka upp igen.
Häll vätskan över fröblandningen och rör runt ordentligt.
Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut till en tunn kaka.
Låt stå en stund.
Smula över lite flingsalt.
Sätt i ugnen på 150 grader i 45 min.
Tag ev ut och markera fyrkanter (jag bryter hellre brödet i olika storlekar).
Sätt in i ugnen igen på 50 grader minst 30 min, jag lät den stå i 3 timmar, vände sen på hela kakan och körde på eftervärme i 30-60 min till.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar