Den nötmjölken som man köper i affärerna innehåller tyvärr en hel del annat än den rena produkten, så jag gjorde äntligen slag i saken innan jul och blandade egen nötmjölk. Hade jag vetat att det var så enkelt och så supergott hade jag gjort det för längesen!
Recept på mandelmjölk:
3 dl mandel
Lägg dem i blöt över natten
1 liter vatten
1 tsk vaniljpulver
En nypa havssalt el Himalayasalt
Ev. 0,5 tsk agavesirap alt. 2 dadlar. (Jag har bara testat med dadlar)
Om man vill kan man skala mandeln innan man mixar. Jag har provat både skalat och oskalat, båda funkar.
Mixa alla ingredienser.
Häll genom en silduk eller liknande. Krama ur.
Klart!
Kan stå 3-5 dagar i kylen.
Av nötresterna kan man göra rawfoodbollar tex.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar