Så här skriver Anna Skipper om doldallergi:
http://www.annaskipper.se/kost-tips-och-rad-vid-adhd.htmlOch här skriver man om ämnet:
http://livetmedadhd.se/adhd-mat/
Följer vi då råden och undviker allt det där?
Jo, gluten, vete och havre är total nolltolerans mot. Likaså friterad mat.
Hemma har vi också plockat bort allt med glutamat (smakförstärkelse E 620-625) eftersom det är rena giftet för barn, och färgämnen.
Vissa tillsatser (E-produkter) har vi tagit bort.
Allt onödigt socker är bortrensat (godis, kakor, bullar, saft, sockerdricka, juice, sylt m.m.). Vid kalas gör vi undantag, och någon gång har han fått glass.
Margarinet åkte ut med besked för ett år sen och ersattes av smör.
Snabbmat funkar sällan, dels för att det ofta är bröd inblandat (korv med bröd, hamburgare...), och dels för att det annars ersätts av friterade (och vete-smittade) pommesfrits.
Det vi inte plockat bort är mejeriprodukterna. Han gillar inte mjölk, yogurt, fil, ost och smör så det lilla han får i sig är det som värmts upp i grytor, såser och i stekpannan, så vi har valt att låta det vara än så länge iaf.
Vad äter han då?
Ekologiskt så mycket som möjligt.
Kött, kyckling, fisk, skaldjur, potatis, ris, ägg, grönsaker, frukt (små mängder -mycket sött!).
Han får tillkost av Eye-q = en väl känd och hyllad fiskolja, och vitamin D.
Mer om dagliga kosten kommer inom kort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar