söndag 28 juni 2015

Tunnbröd utan spannmål

Vegan, mjölkfritt, vetefritt, äggfritt, sockerfritt, osv... 
Här är ett tunnbröd som bara innehåller fyra ingredienser! 
Testade detta igår, och trodde inte alla på det, såg konstigt ut i degen tyckte jag och reste sig mycket märkligt i ugnen, men det var gott! Alla tre tyckte om det, även brödkräsna sonen ;-). 

Tunnbröd, en plåt

1 dl kokosmjöl
2 tsk fiberhusk (hittas bland göutenfria produkter i butiken)
1,5 dl potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader (jag använde varmluftsugn).
Blanda torra ingredienserna, tillsätt:
3,5 dl vatten
Rör samman. 
Låt stå och svälla någon minut. 

Häll upp och stryk ut på smord plåt (jag använde kokosolja). Nagga lätt. 
Sätt in i ugnen, 20-30 min. 
Jag tog ut efter 25 min och vände på brödet, och körde sen 5 min till. 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar