Innan resan fick vi från Ving veta att det fanns en särskild kostrådgivare på hotellet som kunde vägleda oss i vad dom fungerade för Lillis att äta och vad vi skulle undvika.
Första kvällen åt vi på den intill liggande restaurangen. Vi bad att Lillis skulle få en hamburgare utan bröd och pommes. Ut kom en hamburgare i bröd, vi sa till att vi inte ville ha bröd igen, då frågade de om han var allergisk, mot gluten och havre svarade vi. De tog då tillbaka maten och sa att det var bra att vi sa det för pommesen behövde då stekas separat.
Sen fick vi en by tallrik med hamburgare och bröd... De övertygade om att brödet var glutenfritt, det är bara det att det allra flesta glutenfria bröden innehåller vetestärkelse. Vi plockade bort brödet själva och hoppades på det bästa.
Dagen efter var det dags att ta kontakt med kostexperten, men i restaurangen hade de ingen koll på detta, trotts att de i receptionen hade koll på Lillis kost redan när vi checkade in.
Vi valde att vara extra petiga själva och välja säkra kort.
Efter några dagar skulle vi handla lite mat till rummet, då upptäckte jag hur lätt det var att äta glutenfritt i Spanien (precis som en vän på Mallorca sagt), det fanns mycket att välja på även i de minsta butikerna, och deras bröd innehöll sällan vetestärkelse.
Senare upptäckte vi också att hotellets buffé hade ett egent bord med flera olika bröd och kaksorter utan gluten.
Nu vet vi, och det kommer göra det lättare nästa gång vi reser till Kanarieöarna :-).

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar